Mindennapi életünkben a Kempo

Kedves Szülők, gyerekek!

Egy rendkívül sokrétű harcművészeti ágazat táborába szeretnénk meghívni minden érdeklődőt! Az ütések és rúgások mellett a dobásokat  és a földharcot is magába foglalja ez a csodálatos sport. A kemény küzdelmek mellett a szépségben bővelkedő formagyakorlatok és fegyveres küzdelmek mindenkinek egyéni adottságai szerint választhatók és gyakorolhatók. Jöjjenek el és ismerkedjenek meg a legdinamikusabban és folyamatosan fejlődő küzdősport rejtelmeivel! A kempo edzések fegyelemre, egymás iránti tiszteletre, kitartásra, becsületes hozzáállásra nevelik mindazokat, akik kitartóan gyakorolják. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk bemutatóinkon és edzéseinken!

A Kempo  összetett jellege miatt rendkívül alkalmas a tanulók (kempokák) egyidejű fizikai és szellemi edzésére. Igen lényeges, hogy a fizikum fejlesztése mellett jelentős energiát fordítsunk az akaraterő növelésére is, mely a későbbiek folyamán az élet egyéb területein is alkalmassá teszi a tanulókat, kis iskolásokat a problémák megoldására és az esetleges kudarcok elviselésére. E két képesség fejlesztése elsődleges feladat már az edzések kezdetekor.

A tanulás folyamán kezdettől tisztában kell lennie mindenkinek egy technika (ütés, dobás, stb.) vagy egy formagyakorlat valós helyzetben történő alkalmazásával. Ellenkező esetben a gyakorlás helytelen technikával rögződhet vagy csak egy monoton mozdulatsor válik belőle. Az edzések alatt el kell érni, hogy mindenki törekedjen arra, hogy önmagából a lehetséges maximumot hozza ki és ezzel sikerélményhez jusson. Gyakorló társ esetén pedig azért szükséges, hogy egy életszerű támadásra a reakció megfelelően gyors és pontos legyen. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, hanem hosszú és kitartó munka eredménye.

Kezdetben csak egyszerűbb technikák megtanulásával, lassan haladva az összetettebb mozgásformák felé. Ez eddig még csak a dolgok fizikai megközelítése. Az akaraterő fejlesztése is kis lépésekben történik a kezdők többségénél. Kezdetben sokan már akkor feladják önmagukban a küzdelmet – mely akár egy technikai elem pontos elsajátítása is lehet – amikor még el sem kezdődött. Éppen ezért akár az erőnléti gyakorlatok során is lehet célnak kitűzni pl. 5-tel több fekvőtámasz vagy 20 felüléssel több ismétlés végrehajtását.

Ezeket természetesen mindig a szituáció adta környezetbe kell beilleszteni – tehát bármilyen variáció elképzelhető.
A folyamatos munka (edzéseken kitűzött kisebb – nagyobb célok és ezek végrehajtása) eredményeként a kitartás, szellemi állóképesség és fájdalomtűrő (testi-lelki) képesség jelentős mértékű megnövekedését érhetjük el.

Ez pedig, mint már említettem nem csak az edzéseken lehet hasznos, hanem bárhol az életben, hiszen a Kempo  nem pusztán sport, hanem egy életforma. Ez nem azzal jár, hogy valaki egész nap csak edz és semmi mással nem törődik, hanem megpróbálja felhasználni a tapasztaltakat, tanítottakat cselekedeteinek mozgatórugójaként. Arra nevel, hogy máshol is nyílt, becsületes, tisztességes és határozott fellépéssel érje el céljait a mindennapok során a kempoka (tanuló) illetve az életben lévő akadályok “könnyebb” kezelhetőségére okít!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük